maanantai 25. huhtikuuta 2016

Ponnistus digiloikkaan



Digiloikkaa ei onneksi tarvitse tehdä yksin ja porukalla tulee paljon komeampi loikka. Näillä periaatteilla toteutimme koulutuksen Nettisovellukset opetuskäytössä 19.4.2016. Kouluttajana toimi oma varapuheenjohtajamme Noora Friman ja paikalla oli koululuokallinen innokkaita digiloikkareita. Koulutus tuli täyteen parissa päivässä ja tulijoita oli kauempaakin.

Noora oli suunnitellut koulutuksen pedagogisesti niin, että kaikki tapahtui nettisovellusten avulla. Näin koulutusaikaan saatiin mahdutettua monta esimerkkiä sovellusten käytöstä. Ensimmäinen sovellus, jonka käyttöä lähdettiin opettelemaan, valittiin äänestyksellä. Äänestys tapahtui tietysti nettisovelluksella ja sen voitti Storybird. Kahden muunkin sovelluksen käyttöä ehdittiin harjoitella. Erityisen kiinnostava oli suomalainen, laadukas Flinga.

Noora muistutti, että TVT ei ole mikään itseisarvo, vaan väline. Hän myös kehotti kurssilaisia rohkeuteen: ”Kokeile vain, ei se räjähdä!” Kurssilla tuli puheeksi myös se, että tärkeä osa TVT-taitoihin liittyvää kasvatustyötä on nettikäyttäytymisen opettaminen.

Koulutuksen suuren suosion vuoksi S2-yhdistys aikoo järjestää vielä toisen koulutuksen 17.5.2016. Ensi lukuvuodeksi on suunniteltu jatkokoulutusta.

PS. Nooran vinkkisivusto kaikille tee-se-itse-digiloikkareille ja muille kiinnostuneille: http://noorafriman.dropmark.com/304400


S2-hallitus / Mervi Kastari

Ei kommentteja: