maanantai 5. lokakuuta 2015

Tampereen yliopiston S2-opettajaksi opiskelevien ja Tampereen seudun S2-opettajien keskusteluilta 29.9.2015


Syyskuun lopulla Tampereen yliopiston kieli-, käännös- ja kirjallisuustieteiden yksikkö ja Tampereen seudun S2-opettajien yhdistys järjestivät yhteistyössä koko illan pituisen paneelikeskustelun. Paikalle saapui niin runsaasti opiskelijoita, että ainakin yhtä panelistia meinasi suorastaan alkaa jännittää. Ilta kuitenkin sujui mukavissa merkeissä ja tilaisuuteen varattu aika ehti loppua ennen kuin keskustelunaiheet loppuivat.
Yhdistyksen puolelta mukana oli sekä lasten ja nuorten että aikuisten opettajia eri koulutusaloilta ja kaikille sateli runsaasti kysymyksiä. Yhdistysläisistä taas oli kiinnostavaa kurkistaa vaihteeksi alan opiskelijoiden maailmaan ja kuulla, mitä siellä on nykyisin meneillään.
Jälkikäteen moni tuli nykimään hihasta ja juttelemaan lisää. Myös sähköpostiin tuli vielä perästäpäin yhteydenottoja ja tunneilla kävi seuraajia, jotka pääsivät tietysti heti apuopettajiksi. Molemminpuolista iloa ja hyötyä siis saatiin. Toivottavasti voimme jatkossakin tehdä tällaista yhteistyötä opiskelijoiden kanssa. 

Opiskelijat julkaisivat oman katsauksensa illan aiheisiin Suomi-ilmiö -lehtensä numerossa 2/2015:
http://jarjestot.uta.fi/kopula/ilmios2015.pdf
S2-hallitus / Mervi Kastari

Ei kommentteja: